طرح توجیهی پرواربندی بره 100 راسی 97

pdf طرح توجیهی پرواربندی بره و پرورش گوسفند.

سود پرواربندی بره.

درآمد گوسفندداری.

پرواربندی بره افشاری

آیا پرواربندی بره توجیه اقتصادی دارد؟

نیاز انسان به پروتئین موجب شده که دامهای اهلی توسط بشر نگهداری و پرورش یافته و بخشی از نیاز غذایی وی را تامین نمایند. گرچه در سالهای اخیر جایگزین‌هایی برای گوشت قرمز معرفی شده است ولیکن طعم ومزة گوشت کماکان این محصول را بدون رقیب نگه داشته است. با عنایت به اینکه جمعیت دامی یک کشور سرمایه ملی محسوب می‌گردد تداوم تولید و استفاده صحیح از فرآورده‌های آن حیاتی می‌باشد. بنابراین تولید گوشت قرمز باید چنان باشد که علاوه بر امکان تداوم تولید، صیانت از جمعیت دامی کشور را بعنوان یک سرمایة ملی و استفادة بهینه از فرآورده‌های آن را میسر سازد.

سرانه مصرف گوشت قر مز در کشور چقدر است؟

افزایش جمعیت کشور در سال‌های اخیر و به تبع آن افزایش مصرف فرآورده‌های غذایی موجب شده است که روش‌های سنتی استحصال مواد غذایی اعم از کشاورزی و دامداری کارآیی خود را از دست بدهند .از سوی دیگر با توجه به نیاز حیاتی انسان به پروتئین و همچنین ت‌های دولت جمهوری اسلامی مبنی بر وم خودکفایی و عدم وابستگی به بیگانگان در تامین مواد غذایی اساسی مورد نیاز شهروندان، درگام نخست و دستیابی به بازارهای خارجی منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای، در گام بعدی، بکارگیری روش‌های علمی نوین اهمیت روزافزونی یافته است.

پرواربندی گوسفند در ایران

همیشه گوسفندان جز حیوانات اهلی بودند که انسان ها از آن برای تهیه غذا، پشم و استفاده می کردند. بنابراین از زمان قدیم تا به حال پرواربندی گوسفندان اهمیت خاصی داشت. با این تفاوت که امروزه روش های پرواربندی سنتی گوسفند به حالت مکانیزه تبدیل شده است. در واقع گوسفندان با نژادهای مختلفی در ایران وجود دارد که باعث می شود در زمان پرواربندی با توجه به مقاومت گوسفند و و نوع گوسفند و شرایط آب و هوایی که در آنجا هستید اقدام به پرواربندی گوسفند کنید. در پرورش گوسفندان به روش پرواربندی اولین نکته ای که باید به آن توجه کنید زمان مناسب برای خرید گوسفند می باشد.

بررسی میزان ضرر و سوددهی پرورش گوسفند و بره

در واقع پرورش گوسفندان جز مشاغلی هست که نه تنها در آن هچی ضرری شامل شما نمی شود بلکه کل سرمایه شما بر میگردد. اما به این معنا نیست که پرواربندی گوسفند کار راحتی است. شما باید با کسب اطلاعات راجب بیماری گوسفندان در زمان نگهداری آنها کاملا از آنها مراقبت کنید. و حتی زمانی که می خواهید این شغل را شروع کنید به این نکته توجه کنید که چه زمانی اقدام به خرید گوسفند و بره کنید. و اینکه در روستایی که شما هستید با توجه به شرایط آب و هوایی چه نوع نژاد گوسفندی مناسب شما می باشد.

پرواربندی چیست؟

در ابتدا به توضیح مختصر پرواربندی گوسفند می پردازیم. پرواربندی یعنی چاق کردن و رساندن گوسفند به حداکثر اضافه وزن یا تولید لاشه جهت تامین گوشت. پرواربندی گوسفند به چند دسته تقسیم می شود که از جمله آنها پروار بندی بره های شیری، ، پرواربندی بره های جوان (معمولترین روش پرواربندی در ایران همین روش است)، پروار بندی گوسفندان پیر و پروار بندی به روش مرتع را می توان نام برد.

روش های تغذیه ای پرواربندی گوسفند و بره کدامند؟

  • تهیه خوراک دام و کنسانتره به عنوان مکمل غذایی
  • تهیه جو و یونجه برای دام
  • بردن آنها به مراتع و چرا در زمان های مناسب

پرواربندی به چند روش انجام می شود؟

پرواربندی گوسفند در محیط محسور
پرواربندی گوسفند در محیط ازاد و مرتع
روش اول: یعنی پروار بندی در مکان های محصور و محدود به دو دسته زیر تقسیم می شود.
نگهداری گوسفنده زنده پرواری در مکانهای مسقف که به صورت اغل یا سایه بان و حفاظ می باشد.
نگهداری گوسفنده زنده پرواری در محیط بدون سقف اما محسور که طبعا هزینه کمتری دارد.
روش دوم: یعنی پروار بندی در محیط ازاد احتیاج به کارگر کمتری دارد ، کود دام زنده میتواند مستقیما به مرتع باز گردد ، اما طبیعی است که میزان اضافه وزن کمتر باشد و مقداری انرژی و مواد مغذی که باید در دام های زنده ذخیره گردد در راهپیمایی هدر می رود.

دوره های پرورش بره های داشتی چگونه است؟

پس از تکمیل ساختمانها و تاسیسات و اخذ پروانه بهره برداری نسبت به خرید تعداد معینی بره نر که با توجه به میزان بودجه شما ممکن است بیشتر یا کمتر باشد، به وزن متوسط 25 کیلوگرم اقدام کنید. بره های فوق به مدت 100 روز پروار شده و سپس روانه کشتارگاه می گردند و مجددا دوره پروار بندی بعدی با خرید تعدادی(مثلاً 100راس) بره نر دیگر با مشخصات فوق آغاز می شود و همین روال تا 3 دوره در سال ادامه دارد. هزینه خرید دام، جزء هزینه های جاری طرح محسوب می شود.

هزینه های تغذیه بره و گوسفند

مسئله تغذیه در پروار بندی بسیار حائز اهمیت است و در حدود 60 تا 70 درصد هزینه های دامپروری را در بر می گیرد( هزینه های جاری ). بنابراین باید جیره غذایی دام به نحوی تنظیم شود که هم ارزان و مقرون به صرفه بوده و هم دسترسی به آنها آسان و نیز احتیاجات نگهداری و رشد حیوان را تامین نماید.

دانه جو اگر بصورت بلغوری خورانده شود، یکی از منابع تامین انرژی برای دام است.

کاه ساقه خشک تیره غلات و حبوبات است که پس از کوبیدن وجدا کردن دانه بدست
می آید.

کاه از نظر مواد غذایی بسیار ضعیف است.

برای گوسفند پرواری کاه بایستی با کود اوره غنی سازی شود.

سبوس، غشاء خارجی دانه غلات است که ارزش غذایی زیادی دارد، برای دام سهل الهضم وملین ودارای فسفر زیادی است.

کنجاله مازاد کارخانجات روغن کشی بوده که مهم ترین آن، کنجاله تخم پنبه و کنجاله سویا است.

این ماده پروتئین زیادی دارد و یکی از اساسی ترین مواد درخوراک گوسفند پرواری می باشد.

تفاله و ملاس چغندر، مازاد کارخانجات قند است و به علت قندی بودن و خوش خوراک کردن مواد غذایی برای پرواربندی بسیار مناسب می باشند.

یونجه برای دام خوش خوراک است و از نظر پروتئین، کلسیم و ویتامین بسیار غنی است.

ارزش غذایی برگ یونجه بیش تر از ساقه آن است لذا زمان و نحوه برداشت آن تاثیر زیادی روی ارزش غذایی آن دارد.

جیره غذایی بره های پروار شامل موارد زیر است:

  • دانه های غلات
  • مواد متراکم پروتئینی
  • مواد علوفه ای
  • مواد مکمل معدنی

چگونه بره ها افزایش وزن پیدا می کنند؟

به هر حال اگر بره های نر با توجه به خصوصیات بره های پرواری انتخاب شده و نیازمندیهای غذایی آنها کاملا تامین گردد، روزانه 225 گرم( به طور متوسط) افزایش وزن خواهند داشت. ضمنا با در نظر داشتن اینکه در طی دوره پروار بندی ، متوسط وزن بره ها در شروع دوره 25 kg و متوسط وزن آنها در پایان دوره 47.5 kg می باشد متوسط وزن در طول دوره حدود 36.5 کیلوگرم خواهد بود.

جیره غذایی مناسب برای بره ها چگونه است؟

اگر چه جیره غذایی در اوزان مختلف متفاوت است، اما جیره غذایی مورد نیاز معدل اوزان در طول دوره، می تواند به عنوان مبنای محاسبه هزینه غذا مورد ملاک قرار گیرد. جیره غذایی در این وزن شامل 1950 کیلو کالری انرژی در روز و 155 گرم پروتئین خام است که بایستی توسط 1.55 کیلو گرم ماده خشک جیره تامین گردد. حال جیره را بر اساس غلظت پروتئین تنظیم می نماییم.

غلظت پروتئین 0.1= 1.55/0.155

در این جیره 1.5 درصد فضای خالی در نظر گرفته شده است.

این غلظت توسط 4 ماده غذایی یعنی جو، کنجاله تخم پنبه، یونجه و سیلوی ذرت تامین می شود:

سیلوی ذرت as fed kg 1.24 به ازای هر راس در روز

جو as fed kg 0.795 به ازای هر راس در روز

یونجه خشک as fed kg 0.466 به ازای هر راس در روز

کنجاله تخم پنبه as fed kg 0.064 به ازای هر راس در روز

مزایای پرواربندی بره

مهمترین مزایای پرواربندی را می‌توان بدین صورت خلاصه کرد:
تولید گوشت: دام‌های لاغر و سبک وزن پس از یک سری عملیات تبدیل به دام‌های سنگین وزن شده و به عبارت دیگر به تولید افزوده خواهد شد.
مرغوبیت گوشت: گوشت دام‌های پروار دارای کیفیت بهتر از سایر دام هاست. هر قدر مقدار عضله در مجموع لاشه بیشتر باشد مرغوبیت گوشت بیشتر است و به همین دلیل دام‌هایی که چنین خصوصیتی را موجب می‌شوند برای نگهداری بهتراند و این دام‌ها عموماً جوان هستند.

پرواربندی بره و گوسفند بر چه موضوعاتی اثرگذار خواهد بود؟

حفظ مراتع کشور

استفاده از محصولات جنبی

ایجاد اشتغال

افزایش تولید گوشت و مرغوبیت گوشت قرمز و کاهش میزان واردات آن

اشتغال زایی و فعال شدن نیروهای غیر فعال و بیکار در روستاها

جلوگیری از فشار بر مراتع طبیعی و احیای آنها

ایجاد تعاونی و ارایه تسهیلات و امکانات به پرواربندان

آشنایی دامداران با مواد کنسانتره دامی و پی بردن به رزش غذایی آن ها

جلوگیری از کشتار بی رویه دامهای قابل پروار و بهره گیری از پتانسیل ژنتیکی آنها در سط کشور

طرح توجیهی پرواربندی بره 100 راسی 97 در زیر مطلب موجود است.

منبع: کارآفرینی و خوداشتغالی


دانلود طرح توجیهی پرواربندی بره 100 راسی pdf


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : پرواربندی ,گوسفند ,غذایی ,پروار ,گوشت ,مواد ,پروار بندی ,پرواربندی گوسفند ,جیره غذایی ,توجیهی پرواربندی ,مواد غذایی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

علمی و فناوری Timothy تبریز چاپ دلــگـــیــریــام هر چی کی بخوای شمافایل خرید شارژ ایرانسل | خرید شارژ همراه اول | خرید شارژ رایتل قارن یادداشت‌های شخصی